Frågor om hemsidan

Då och då, när jag har en minut till övers ska jag försöka svara på de frågor som kommer in om hemsidan. Denna gång ska jag försöka svara på frågan vad den inringade ikonen i bilden är och hur den fungerar.


Är du ute och läser många hemsidor och bloggar varje dag, kan det bli lite drygt då sidorna inte uppdateras så ofta som du kanske önskar - då har du letat runt i onödan skulle man kunna säga. Genom att använda en RSS läsare kan du istället få sidan skickad till dig så fort den uppdaterats. För att detta ska fungera måste hemsidan/bloggen vara uppbyggd på ett speciellt sätt och det brukar då visas med denna ikon.


Ikonen betyder RSS som är en förkortning för Rich Site Summary och det finns en uppsjö av olika läsare. Personligen så använder jag Feedly som finns i en gratis variant och en premium och den använder jag för att den finns till Android och IOS samt även har ett webbgränssnitt (man kan läsa den i datorn via webbläsaren).

Efter att man installerat den på smarttelefonen och/eller surfplattan, skapar man ett användarkonto och lägger till sina favorit- bloggar, hemsidor och krönikörer. Den hämtar nu hem materialet automatiskt och du behöver nu bara gå in i Feedly för att läsa. När du läst igenom de senaste uppdateringarna kan du välja att släcka dem i Feedley och då dyker de inte upp igen.

Jag rekommenderar att man inte lägger till större tidningar eller andra källor med ett högt flöde av nyheter. Den fungerar som bäst när flödet är relativt lågt.

Om du redan använder en RSS läsare lägg gärna till www.edagk.com om inte, installera en det är inte speciellt komplicerat - Lycka till!