18-hålsbanan

Noresund 18-hålsbana

Det är lätt att hitta en tid att slå ut på vår 18-hålsbana när som helst i veckorna men speciellt på fredags- och söndagskvällar. Banan är otroligt vacker och ligger på en udde i sjön Hugn med Valfjället och Hugnåsen i bakgrunden, vilket gör att du kan koppla av och njuta av utsikten mellan slagen. För att spela behöver du antingen ha ett medlemskap hos oss eller vara medlem i en annan klubb och då betala greenfee för att slå ut hos oss.

Historia och karaktär

Banans nio första hål är en ganska kuperad slinga som är smal och har skogskaraktär. Det är inte så viktigt att du slår långt på de här hålen, däremot rakt. Hål tio till 18 är mer öppna och påminner om en seaside-bana, speciellt när det blåser upp. Då känns hålen längre.
Banan ritades av Leif Nilsson och de första nio hålen som idag är hål tio till 18 invigdes 27:e juni 1992. De sista som är dagens ett till nio invigdes två år sedan den 26:e juni 1994.

Rekommendationer vid val av tee på Banan

Tee 57 (5700m) = Hcp herrar Src-8
Tee 53 (5300m) = Hcp herrar 9-36, damer Scr-9
Tee 47 (4700m) = Hcp damer 10-36, herrar 37-54, herrar ålder 70+, junior ålder över 13 år
Tee 39 (3900m) = Hcp damer 36-54, damer ålder 70+, juniorer ålder under 13 år

Hyra av golfbil

För att hyra golfbil på Eda Golfklubb ska du ha ett giltigt körkort för personbil eller vara över 16 år och ha förarbevis för terrängskoter. Körning är enbart tillåten på fairway, semiruff, ruff samt på transportvägar. Det är inte tillåtet att köra på tee, foregreen eller green, dessutom ska körmarkeringar för vagnar respekteras. Vid tävling krävs uppvisade av läkarintyg för tävlingsledningen.  Golfbilar bokas via appen EAGL som finns att ladda ner i App Store eller Google Play. Scanna QR koden till vänster så kommer du till EAGL appen.

Mer om vår 18-hålsbana​​​​​​​

Banguide

Slopekalkylator

Slopetabeller